E-post markedsføring

E-postmarkedsføring

E-postmarkedsføring står fortsatt svært sentralt i digitale markedsføring. Ved å kombinere strategisk innsikt og kreativ utførelse, tilbyr vi skreddersydde løsninger for å engasjere ditt publikum og forsterke din merkevare.

Hvorfor e-post markedsføring er essensielt for økt salg

E-post markedsføring har lenge vært en av de mest effektive digital markedsføringsstrategiene. Spesielt når det kommer til å øke salget. Her er noen grunner til hvorfor:

 • Økt trafikk og konverteringsrate:
  • Ved å sende målrettede e-poster til potensielle kunder kan bedrifter drive kvalifisert trafikk direkte til deres salgssider. Dette er ikke bare trafikk, men besøkende som allerede har vist interesse for produktet eller tjenesten, noe som øker sjansen for konvertering betydelig.
 • Bygge og vedlikeholde kunderelasjoner:
  • E-post gir en unik mulighet til å bygge en personlig forbindelse med kundene. Gjennom regelmessig kommunikasjon, tilbud, nyhetsbrev og mer, kan bedrifter opprettholde en konstant dialog med sine kunder, noe som fører til økt merkelojalitet og gjentatte kjøp.
 • Målbare resultater og ROI:
  • En av de største fordelene med e-post markedsføring er at alt kan måles. Fra åpningsrater til klikk gjennom rater, til konverteringer – alt kan spores. Dette gir bedrifter muligheten til kontinuerlig å optimalisere sine kampanjer for best mulig resultat. Dessuten, gitt den relativt lave kostnaden for e-post markedsføring sammenlignet med andre markedsføringskanaler, er avkastningen på investeringen ofte betydelig høyere.

Beste praksis for e-post markedsføring

Når det gjelder e-post markedsføring, er det ikke nok bare å sende meldinger til en liste over abonnenter og håpe på det beste. For å virkelig dra nytte av denne kraftige markedsføringskanalen, er det viktig å følge beste praksis som er bevist å øke engasjementet, konverteringsraten og ROI.

 • Segmentering: Målretting for bedre engasjement.
  • E-post lister er ikke en one-size-fits-all løsning. For å sikre at meldingene dine resonnerer med mottakerne, er det viktig å segmentere e-postlisten basert på forskjellige kriterier som geografisk plassering, kjøpshistorikk, interesser og mer. Ved å sende tilpasset innhold til spesifikke segmenter, kan du øke åpningsraten, klikkfrekvensen og konverteringene.
 • Innholdsstrategi: Skapelse av verdi for mottakeren.
  • Folk er mer sannsynlig å åpne og engasjere seg med e-poster som gir dem verdi. Enten det er nyttig informasjon, eksklusive tilbud eller personlige anbefalinger, bør innholdet ditt være fokusert på mottakerens behov og interesser. Tenk på hva de vil vite, hva de vil ha, og hvordan du kan oppfylle disse behovene gjennom dine e-postmeldinger.
 • Optimalisering av e-post design for ulike enheter.
  • I dagens digitale tidsalder sjekker folk e-postene sine på en rekke enheter, fra stasjonære datamaskiner til smartphones og tablets. Det er derfor avgjørende at e-postene dine er designet for å se bra ut og fungere feilfritt på alle disse enhetene. En responsiv e-post design sikrer at tekst, bilder og CTA-knapper justeres korrekt, uavhengig av skjermstørrelse.

Automatisering og dens fordeler

Automatisering av e-post markedsføring har revolusjonert måten bedrifter kommuniserer med sine kunder på. I stedet for manuelt å sende e-poster til kunder basert på individuelle handlinger eller hendelser, gjør automatisering det mulig for bedrifter å sette opp e-post sekvenser som automatisk blir sendt ut basert på bestemte triggere.

Hva er e-post automatisering?

E-post automatisering er prosessen med å sende ut e-poster til mottakere basert på bestemte triggere eller tidsplaner uten manuell inngripen. Dette kan være alt fra en enkel velkomst e-post når noen registrerer seg for nyhetsbrevet ditt, til mer komplekse sekvenser basert på kundens interaksjon med nettstedet ditt.

Fordelene med dryppkampanjer

Drypp-kampanjer, også kjent som autoresponders, er sekvenser av e-poster som blir sendt ut over tid basert på bestemte triggere. De gir bedrifter muligheten til å «dryppe» innhold og markedsføringsbudskap over en lengre periode. Dette holder mottakerne engasjerte og oppfordrer dem til handling. De er spesielt effektive for ting som onboarding av nye kunder, opplæringskurs eller salgstrakter.

Hvordan automatisering kan øke salg og engasjement.

Med automatisering kan bedrifter sørge for at de alltid kommuniserer riktig budskap til riktig person på riktig tidspunkt. Dette fører til høyere åpnings- og klikkrater, noe som direkte kan påvirke salg og engasjement. Videre gir det bedrifter muligheten til å reagere umiddelbart på kundens handlinger. Som å sende en oppfølgings e-post etter et kjøp, noe som kan føre til økt kundelojalitet og gjentatte kjøp.

Hvordan bygge en e-postliste fra bunnen

I den digitale markedsføringsverdenen er en e-postliste gull. Men å bygge en slik liste, spesielt fra bunnen av, kan være en utfordrende oppgave. Det er imidlertid viktig å huske at kvaliteten på listen din er like viktig, om ikke viktigere, enn kvantiteten. Her er noen nøkkelpunkter å vurdere:

Viktigheten av organisk listebygging

Organisk listebygging sikrer at de menneskene som melder seg på listen din faktisk er interessert i det du har å si. Disse abonnentene er mer sannsynlig å engasjere seg med e-postene dine, noe som fører til høyere åpningsrater og konverteringer. Kjøp av e-postlister eller bruk av tvilsomme metoder for å få abonnenter kan skade merkevaren din og sette deg i trøbbel med e-posttjenesteleverandører.

Teknikker for å tiltrekke abonnenter

Det finnes mange effektive måter å tiltrekke abonnenter på. Noen av disse inkluderer å tilby verdi gjennom gratis ressurser som e-bøker eller webinarer, bruk av pop-ups eller exit-intent vinduer på nettstedet ditt, og markedsføring av nyhetsbrevet ditt på sosiale medier og andre kanaler.

Unngå spam-feller

Det er viktig å sikre at e-postene dine ikke blir merket som spam. Dette betyr at du bør unngå bruk av spammy emnelinjer, sende for mange e-poster for raskt, eller sende e-poster til folk som ikke har gitt sitt samtykke. I tillegg bør du alltid inkludere en enkel måte for abonnenter å melde seg av listen din, og følge beste praksis for e-post markedsføring.

Tips for å unngå vanlige feil

Selv om e-post markedsføring kan være ekstremt effektivt, er det også lett å trå feil hvis man ikke er oppmerksom. Her er noen viktige tips for å unngå de mest vanlige feilene:

Oversikt over vanlige fallgruver.

 • For mange e-poster: Å bombardere abonnentene med for mange e-poster kan føre til at de melder seg av listen din.
 • Irrelevant innhold: Å sende generisk eller irrelevant innhold kan føre til lav engasjementsrate og høy avmeldingsrate.
 • Dårlig design: E-poster som ikke er mobilvennlige eller har et uklart design kan skremme bort potensielle kunder.

Lover og regelverk: GDPR og e-post markedsføring.

Med innføringen av GDPR (General Data Protection Regulation) har det blitt strengere regler for hvordan bedrifter kan samle inn og bruke personopplysninger. Det er viktig å sikre at e-post markedsføringspraksisen din overholder disse reglene. Dette inkluderer å ha klare samtykkeprosesser og en enkel måte for abonnenter å trekke tilbake sitt samtykke.

Viktigheten av A/B-testing.

A/B-testing, også kjent som delt testing, lar deg sammenligne to versjoner av en e-post for å se hvilken som presterer best. Ved å teste ulike emnelinjer, innhold, design eller sendetidspunkter, kan du finne ut hva som resonerer best med mottakerne dine og dermed optimalisere e-postkampanjene dine for bedre resultater.

E-postmarkedsføring er en essensiell strategi for å bygge kunderelasjoner og øke salget.

Webspin er har bred erfaring med digital markedsføring, tilbyr ekspertise innen e-postmarkedsføring for å hjelpe bedrifter med å utvikle og implementere effektive kampanjer.

Med tjenester som strategiutvikling, innholdsproduksjon, og ytelsesanalyse, hjelper vi bedrifter med å nå sitt publikum på en personlig og målrettet måte. Vårt team av erfarne markedsførere sikrer at hver kampanje er optimalisert for å oppnå maksimalt engasjement og konverteringer.

Ta kontakt med oss

Vi setter pris på at du tar kontakt med oss! Uansett om du har spørsmål, trenger hjelp eller ønsker å diskutere et spennende prosjekt, er vi her for å bistå deg. Vennligst fyll ut skjemaet nedenfor, og vi vil komme tilbake til deg så snart som mulig.