SEO

Søkemotoroptimalisering

SEO / søkemotoroptimalisering er det viktigste og mest varige man kan gjøre for å drive trafikk inn til et nettsted. Vi hjelper deg med den riktige SEO strategien for å lykkes.

Ingen nettside er lik, derfor vi har ikke en løsning som passer til alle. Vi skreddersyr løsninger for hvert enkelt nettsted ut i fra behov. Men prosessen overordnet er alltid lik.

Prosessen

Webspin: analytics

Analyse og kartlegging

Hvordan er situasjonen i dag. Hva er bra og hva er mindre bra. Hvor er man i forhold til ønskede mål.

Hva kan forbedres raskt med enkle grep.

Webspin: code

Teknisk gjennomgang

Vi analyserer det tekniske underliggende for nettstedet. Hvordan siden er bygd og hvordan er ytelsen.

Ut i fra analysen kan vi tilby å gjøre utbedringer for å støtte opp under videre SEO tiltak.

Eksisterende innhold

Vi ser på det eksisterende innholdet til nettstedet. Trengs det mer innhold, må det justeres eller begge deler.

En gjennomgang av innhold vil si noe om man besvarer det den ønskede kunden etterspør.

Nasa

Ekststerne tiltak

Når alt er på stell på egen side, kan jobben med å drive trafikk starte.

Tiltakene vil variere ut i fra flere faktorer, som for eksempel nåværende status og konkurransebildet. Her er det ingen fasit, her trenger man analyse og erfaring.

Overvåkning

Alle tiltak som gjøres må overvåkes. Det er ikke alt som virker alltid. Derfor må man ha kontroll på tiltakene man gjør og evaluere effektene av de.

Det er ikke bare du som driver med optimalisering, konkurrentene dine gjør det også. Det er viktig å følge med gjøre og ting bedre enn hva de gjør.

Nye tiltak, optimalisering

Så lenge man driver et nettsted kan man aldri slutte å jobbe med SEO. Det er en pågående prosess. Nye tiltak identifiseres og iverksettes, og man optimaliserer videre.

Søkemotoroptimalisering (SEO)

Alle søkemotorer rangerer nettsider på hele nettet ut i fra det en bruker leter etter. Et søkeresultat er i grunn en knusende dom for ett nettsted. Nettsider blir evaluert ut i fra alt fra små pirkete tekniske detaljer, hvordan innholdet er i forhold til dine konkurenter og hvor høy autoritet og tillit de har. Det vurderes til og med design og brukervennlighet.

Det å lansere eller å drive et eksisterende nettsted krever en strategi for å vekke interesse og drive trafikk. Er det vanskelig å finne nettstedet til en bedrift, vil denne streve med å holde seg relevant og tjene penger.

En bedrift er helt avhengig av å være synlig og lett å finne på nett. Alle nettsteder trenger derfor en SEO-strategi.

SEO er en viktig del av enhver bedrifts digitale markedsføringsstrategi. Jo mer trafikk et selskap får fra organisk søk, jo mindre må de bruke på betalt annonsering.

Målet med SEO er å forbedre synligheten til ens nettside i søkemotorer ved å øke rangeringen for relevante søkeord. For å nå dette målet kreves det en kombinasjon av optimalisering på stedet (dvs. optimalisering av innholdet og strukturen på nettsiden) og optimalisering utenfor nettstedet (dvs. optimalisering av måten andre nettsteder lenker til nettsiden til).

Søkemotoroptimalisering (SEO) gjør et nettsted søkbart og letter å finne av populære søkemotorer som GoogleYahoo og Bing.

Webspin er en erfarent SEO leverandør som kjenner de riktige teknikkene som skal til for å sende målrettet organisk trafikk til ditt nettsted.

SEO støttetjenester – teknisk kompetanse

Webspin har tung og bred IT-teknisk kompetanse og kan derfor løse de utfordringene som skulle oppstå. Ved økt trafikk gjennom SEO optimalisering må man kanskje vurdere om dagens oppsett tåler den nye og økte trafikken.

Vi kan hjelpe med optimalisering og hostingløsninger for alle, også de største aktørene.

Støtte mot eksterne eller interne leverandører

Benytter du eksterne for hosting av ditt nettsted, eller har du en egen IT-avdeling?

Vi snakker språket som gjør at IT-folk forstår hva de må gjøre for at teknisk SEO kommer på plass.

Dersom det er nødvendig, kan vi gå inn som tekniske IT-konsulenter og løse problem selv eller sammen med tjenesteleverandøren.

Dersom du ikke har en leverandør, eller ønsker en ny, hjelper vi deg med det også.

SEO Viktighet

Spør deg selv, de siste gangene du søkte på Google. Hvor mange ganger lette du videre på side 2 eller 3? Går man videre til søkeresultatside 4 skal du være svært interessert i det du leter etter, og veldig spesifik og målrettet.

Er ditt produkt eller nettsted interresant nok til at dine potensielle kunder leter til side 4 eller mer?

Tallenes tale

En rekke studier er gjort på folks handlingsmønster ut i fra hva man blir presentert fra en søkemotor. Alle sier omtrentlig det samme. Her er noen av de viktiste funnene:

  • Over 30 % klikker på det øverste resultatet.
  • Hvor du ligger mellom plass 7 og 10 er irrelevant.
  • Du vil få 10 ganger mer trafikk om du ligger på plass nummer 1 i forhold til plass nummer 10.
  • Under 1 % klikker på noe som helst etter plass nummer 10.

SEO-Strategi

Du må vite hvem du er, hvem du vil være og hvor du skal. Du må ha en tanke bak alt du publiserer på nett. Både på din egen side og hos andre.

SEO strategien må være etablert og ligge i beinmargen i alt du gjør. SEO er krevende, men resultatene og mulighetene er enorme. Ser du i tillegg ut over landegrensene så er mulighetene endeløse. Men hvorenn du har tenkt deg, så må du i det minste være synlig på nett.

SEO Analyse

SEO-analyse er en svært viktig del av SEO-prosessen. Den gir informasjon om den nåværende tilstanden til en nettside, og den hjelper til med å identifisere mulige problemer og finne løsninger.

For eksisterende nettsider må man først vurdere hvor man står i terrenget. SEO tilstand må evalueres før SEO tiltak gjøres. Ofte er mye allerede gjort riktig, det er bare de siste få, men avgjørende bitene som skal på plass før man oppnår den helt store effekten

Ta kontakt med oss

Vi setter pris på at du tar kontakt med oss! Uansett om du har spørsmål, trenger hjelp eller ønsker å diskutere et spennende prosjekt, er vi her for å bistå deg. Vennligst fyll ut skjemaet nedenfor, og vi vil komme tilbake til deg så snart som mulig.

    Alternative sider

    SEO Oslo, SEO Bergen, SEO Trondheim