SEO Oslo – Søkemotoroptimalisering

SEO i Oslo

SEO Oslo – Søkemotoroptimalisering er noe av det viktigste og mest effektive du kan drive med for å øke trafikken inn til ditt nettsted. Vi hjelper bedrifter i Oslo og omegn med en SEO-strategi som fungerer for din bedrift.

Ingen nettside eller bransje er lik, derfor vi har ikke en løsning som passer til alle. Vi skreddersyr løsninger for hvert enkelt nettsted. Men prosessen overordnet er alltid lik.

Prosessen

Webspin: analytics

Analyse og kartlegging

Hvordan er situasjonen i dag. Hva er bra og hva er mindre bra. Hvor er man i forhold til ønskede mål.

Hva kan forbedres raskt med enkle grep.

Webspin: code

Teknisk gjennomgang

Vi analyserer det tekniske underliggende for nettstedet. Hvordan siden er bygd og hvordan er ytelsen.

Ut i fra analysen kan vi tilby å gjøre utbedringer for å støtte opp under videre SEO tiltak.

Eksisterende innhold

Vi ser på det eksisterende innholdet til nettstedet. Trengs det mer innhold, må det justeres eller begge deler.

En gjennomgang av innhold vil si noe om man besvarer det den ønskede kunden etterspør.

Nasa

Ekststerne tiltak

Når alt er på stell på egen side, kan jobben med å drive trafikk starte.

Tiltakene vil variere ut i fra flere faktorer, som for eksempel nåværende status og konkurransebildet. Her er det ingen fasit, her trenger man analyse og erfaring.

Overvåkning

Alle tiltak som gjøres må overvåkes. Det er ikke alt som virker alltid. Derfor må man ha kontroll på tiltakene man gjør og evaluere effektene av de.

Det er ikke bare du som driver med optimalisering, konkurrentene dine gjør det også. Det er viktig å følge med gjøre og ting bedre enn hva de gjør.

Nye tiltak, optimalisering

Så lenge man driver et nettsted kan man aldri slutte å jobbe med SEO. Det er en pågående prosess. Nye tiltak identifiseres og iverksettes, og man optimaliserer videre.

Send inn skjema for en gratis SEO Analyse

Dette er et tidsbegrenset tilbud. Fyll ut skjemaet og vi tar kontakt med deg for en kort gjennomgang for hvordan du kan forbedre ditt nettsted.

  Søkemotoroptimalisering Oslo (SEO)

  SEO Oslo: Det å ha og drive et nettsted kan være en krevende og lite givende oppgave når besøkende uteblir. Skal du trekke til deg trafikk og kunder fra nettet har du strengt tatt to valg. Du kan kjøpe trafikk i form av annonser, eller du kan jobbe med søkemotoroptimalisering (SEO). 

  SEO i Oslo

  Sentrumsnære områder sliter med synkende handel og flere trekker mer aktivitet over på nett. Egentlig så sliter hele detaljvarehandelen. En kan ikke lengre bare eksistere fysisk, man må være godt synlig og lett å finne på nett. Bedrifter som har gode nettsider sammen med gode fysiske butikker ser ut til å være de som lykkes best om dagen. Finne produktet på nett og handle i en butikk i nærheten, til samme pris.

  SEO på topp i Oslo

  Kommer siden din opp på første side i søkeresultatet til google, da er du aktuell. Vises du på førsteplass, da er du ledende.

  Vises du ikke på førstesiden, er du ukjent og irrelevant. Du vil ikke få trafikk eller salg. Inntjening  vil merke det direkte om man ligger på første eller femteplass på det mest relevante søkeordet for din bedrift.

  Teknisk kompetanse gir trygghet

  Webspin har tung og bred IT-teknisk kompetanse og kan være behjelpelig med å løse de fleste utfordringene som skulle dukke opp. Vi har erfaring helt fra IT-drift, nettverk, webutvikling og opp til design og UX.

  Støtte mot eksterne eller interne leverandører

  Benytter du eksterne for hosting av ditt nettsted, eller har du en egen IT-avdeling? Vi snakker språket som gjør at IT-folk forstår hva de må gjøre for at teknisk SEO kommer på plass.

  SEO-Strategi

  Først må du kjenne deg selv. Hva er du i dag og hva ønsker du å bli. Hvem vil du være på nett? Hvilke type kunder har du? Du må ha en plan bak alt du publiserer på nett. Det gjelder selvsagt også for sosiale medier. SEO strategien bør være etablert og ligge i beinmargen i alt det du gjør. SEO er krevende men resultatene og mulighetene er enorme. Ser du i tillegg ut over Oslo og Norge – så er mulighetene endeløse. Men hvor enn du har tenkt deg, så må du i det minste være synlig på nett.

  SEO Analyse

  De aller fleste har allerede en nettside, og man må da se hvordan man ligger an allerede. SEO tilstand må evalueres før tiltak settes i gang. Ofte er mye allerede gjort riktig, det er bare de siste få, men avgjørende bitene som skal på plass før man oppnår den ønskede effekten.

  On-page SEO

  • Søkeordsanalyse: Identifisering av relevante søkeord som målgruppen din bruker.
  • Optimalisering av titler og meta-beskrivelser: Inkludering av relevante søkeord i titler og meta-beskrivelser.
  • Innholdsproduksjon: Skaping av relevant, høykvalitets innhold som er optimalisert for søkemotorer.
  • Teknisk SEO: Optimalisering av nettsidens hastighet, mobilvennlighet og struktur.

  Teknisk SEO

  Nettsiden må være riktig skrudd sammen. Det er en hel rekke tekniske minimumskrav en må dekke for å ha mest mulig utbytte av de andre SEO tiltakene man gjør. Ellers blir det som å prøve å sminke en gris – det blir aldri helt bra.

  En ting er at Google bruker teknisk tilstand som en variabel som avgjør hvor høyt opp på søkeresultatsiden du vil havne, men en annen ting er å få kundene dine til å bruke siden. Vi er alle utålmodige. Vi er vant til at ting bare virker. Intuitivt og raskt.

  Off-page SEO

  • Lenkebygging: Bygging av autoritative lenker til nettsiden din fra andre nettsteder.
  • Digital PR: PR-aktiviteter som genererer positiv omtale av nettsiden din og øker synligheten din i søkemotorer.
  • Sosiale medier: Deling av innhold på sosiale medier for å øke trafikken til nettsiden din.

  SEO offsite

  Det er ikke bare synlighet på søkemotorene som er viktig. Er du oppført der du skal være? Er du synlig på de riktige stedene? Fremstår du slik du ønsker? Søkemotorer som GoogleYahoo og Bing ser aller mest på dette. Hvilke aktører har linker inn til din side, og hvor mange har linker inn til dem igjen. Dette er den mest grunnleggende regelsettet eller algoritmen søkemotorene benytter seg av for å avgjøre hvem som kommer øverst i søkeresultatet.

  Kjøp trafikk eller søkemotoroptimalisering/SEM eller SEO

  Som nevnt tidligere har du to valg for å vekke interesse fra internett. Søkemotor Marketing (SEM) eller optimaliser for søkemotorer. Du kan selvsagt også kjøpe annonser andre steder, men i Norge er som regel dette fryktelig dyrt og man får som regel svært lite igjen for det.

  Annonsering kan være svært effektivt men effekten er kortvarig. Søkemotoroptimalisering er også svært effektivt. Effekten er langvarig. Du får også mer målrettet trafikk. Skal du kjøpe deg en sykkel i Oslo går du ikke inn på en tilfeldig nettside og håper du finner en annonse for det. Du søker. Du googler. Kommer din sykkelbutikk på topp i søkeresultatet for «sykkel Oslo» – da får du salg!

  Hvordan jobber vi

  Vi jobber ikke for flere bedrifter innen samme bransje. Webspin jobber kun med positiv SEO. Vi løfter og forbedrer nettsider, og vil ikke gjøre tiltak for å skade SEO til våre klienters konkurrenter. 

  Ta kontakt med oss

  Vi setter pris på at du tar kontakt med oss! Uansett om du har spørsmål, trenger hjelp eller ønsker å diskutere et spennende prosjekt, er vi her for å bistå deg. Vennligst fyll ut skjemaet nedenfor, og vi vil komme tilbake til deg så snart som mulig.