SEO Trondheim Søkemotoroptimalisering

SEO i trondheim

SEO Trondheim – Søkemotoroptimalisering det du trenger å gjøre for å øke trafikken inn til ditt nettsted. Vi hjelper bedrifter i Trondheim og omegn med den riktige SEO strategien.

Ingen nettside er lik, derfor vi har ikke en løsning som passer til alle. Vi skreddersyr løsninger for hvert enkelt nettsted ut i fra behov. Men prosessen overordnet er alltid lik.

Prosessen

Webspin: analytics

Analyse og kartlegging

Hvordan er situasjonen i dag. Hva er bra og hva er mindre bra. Hvor er man i forhold til ønskede mål.

Hva kan forbedres raskt med enkle grep.

Webspin: code

Teknisk gjennomgang

Vi analyserer det tekniske underliggende for nettstedet. Hvordan siden er bygd og hvordan er ytelsen.

Ut i fra analysen kan vi tilby å gjøre utbedringer for å støtte opp under videre SEO tiltak.

Eksisterende innhold

Vi ser på det eksisterende innholdet til nettstedet. Trengs det mer innhold, må det justeres eller begge deler.

En gjennomgang av innhold vil si noe om man besvarer det den ønskede kunden etterspør.

Nasa

Ekststerne tiltak

Når alt er på stell på egen side, kan jobben med å drive trafikk starte.

Tiltakene vil variere ut i fra flere faktorer, som for eksempel nåværende status og konkurransebildet. Her er det ingen fasit, her trenger man analyse og erfaring.

Overvåkning

Alle tiltak som gjøres må overvåkes. Det er ikke alt som virker alltid. Derfor må man ha kontroll på tiltakene man gjør og evaluere effektene av de.

Det er ikke bare du som driver med optimalisering, konkurrentene dine gjør det også. Det er viktig å følge med gjøre og ting bedre enn hva de gjør.

Nye tiltak, optimalisering

Så lenge man driver et nettsted kan man aldri slutte å jobbe med SEO. Det er en pågående prosess. Nye tiltak identifiseres og iverksettes, og man optimaliserer videre.

SEO Trondheim: Å drive et eksisterende nettsted eller det å lansere et nytt nettsted krever en hel del jobb for å bli synlig og relevant. Du skal ha et moderne design med riktig innhold og eventuelt produkter som lokker. Men besøkende eller kundene kommer ikke av seg selv. Du har strengt tatt to alternativer. Kjøpt trafikk i form av annonser, eller å jobbe med søkemotoroptimalisering (SEO). Kjøpt trafikk er svært midlertidig, SEO kan vare lenge, men det kommer selvsagt an på dine konkurrenter, hvor aktive de er i deres SEO arbeid.

SEO i Trondheim

Trondheim er Norges teknologihovedstad, og derav er da også selvsagt den teknologiske kompetansen skyhøy. Næringslivet er knallhardt og profesjonelt. Midtbyen har slitt i mange tiår med synkende handel, og flere trekker mer aktivitet over på nett. Servicebransjen sliter også. Det er få som bare dropper innom en restaurant lengre. Man googler for å lese meny, se anmeldelser og lokasjon. Man kan ikke bare eksistere fysisk, man må være godt synlig og lett å finne på nett.

SEO på topp i Trondheim

Vises din side på første side på google, da er du aktuell. Er du på førsteplass, er du ledende. Vises du ikke på førstesiden, er du ukjent og irrelevant. En fysisk butikk, resturant eller annet vil merke det direkte på inntjening om man ligger på første eller femteplass på det mest relevante søkeordet. «Elektriker i Trondheim», «Rørlegger i Trondheim». «Eier» du et slikt søkeord, da får du kunder og du tjener penger.

Teknisk kompetanse gir trygghet

Webspin har tung og bred IT-teknisk kompetanse og kan være behjelpelig med å løse de fleste utfordringene som skulle dukke opp.

Støtte mot eksterne eller interne leverandører

Benytter du eksterne for hosting av ditt nettsted, eller har du en egen IT-avdeling? Vi snakker språket som gjør at IT-folk forstår hva de må gjøre for at teknisk SEO kommer på plass. Dersom det er nødvendig, kan vi gå inn som tekniske IT-konsulenter og løse problem selv eller sammen med tjenesteleverandøren.

Dersom du ikke har en leverandør, eller ønsker en ny, hjelper vi deg med det også.

SEO-Strategi

Først må du kjenne deg selv. Hva er du i dag og hva ønsker du å bli. Hvem vil du være på nett? Hvilke type kunder har du? Du må ha en plan bak alt du publiserer på nett. Det gjelder selvsagt også for sosiale medier. SEO strategien bør være etablert og ligge i beinmargen i alt du gjør. SEO er krevende, men resultatene og mulighetene er enorme. Ser du i tillegg ut over Trondheim, Trøndelag og Norge – så er mulighetene endeløse. Men hvor enn du har tenkt deg, så må du i det minste være synlig på nett.

SEO Analyse

De aller fleste har allerede en nettside, og man må da se hvordan man ligger an allerede. SEO tilstand må evalueres før tiltak settes i gang. Ofte er mye allerede gjort riktig, det er bare de siste få, men avgjørende bitene som skal på plass før man oppnår den ønskede effekten.

Teknisk SEO

Nettsiden må være riktig skrudd sammen. Det er en hel rekke tekniske minimumskrav en må dekke for å ha mest mulig utbytte av de andre SEO tiltakene man gjør. Ellers er det i verste fall det samme som å prøve å sminke en gris – det blir aldri helt bra.

SEO offsite

Det er ikke bare synlighet på søkemotorene som er viktig. Er du oppført der du skal være? Er du synlig på de riktige stedene? Fremstår du slik du ønsker? Søkemotorer som GoogleYahoo og Bing ser aller mest på dette. Hvilke aktører har linker inn til din side, og hvor mange har linker inn til dem igjen. Dette er den mest grunnleggende regelsettet eller algoritmen søkemotorene benytter seg av for å avgjøre hvem som kommer øverst i søkeresultatet.

Webspin – noen av våre etiske retningslinjer

Etikk er noe som vi ser lite av innenfor SEO-faget. Derfor vil være åpne om våre retningslinjer.

Vi jobber ikke for flere bedrifter innen samme bransje. Webspin jobber kun med positiv SEO. Vi løfter og forbedrer nettsider, og vil ikke gjøre tiltak for å skade SEO til våre klienters konkurrenter. Dette er svært utbredt og ofte en enklere vei til mål. Vi ser på det som uetisk, for lettvint og juks.

Verdien av jobben vi gjør forsvinner ikke etter endt eller oppsagt kontrakt. Vi utfører varige tiltak. Andre kan for eksempel fjerne viktige linker inn til ditt nettsted og selge dem videre til andre konkurrerende bedrifter. Vi ser på det som uetisk.

Ta kontakt med oss

Vi setter pris på at du tar kontakt med oss! Uansett om du har spørsmål, trenger hjelp eller ønsker å diskutere et spennende prosjekt, er vi her for å bistå deg. Vennligst fyll ut skjemaet nedenfor, og vi vil komme tilbake til deg så snart som mulig.