Faguttrykk:

External Link

Betydningen av eksterne lenker i webutvikling og SEO.

External Links, også kjent som utgående lenker, er hyperlenker som peker fra et domene til et annet domene. Disse lenkene er viktige i SEO fordi de bidrar til nettstedets autoritet og kan drive trafikk fra andre nettsteder.

I webutvikling og SEO (Search Engine Optimization) spiller eksterne lenker en viktig rolle i å etablere forbindelser mellom forskjellige nettsider. Her er noen viktige punkter om eksterne lenker:

  • Nettstedets autoritet: Eksterne lenker fra pålitelige og relevante nettsteder kan øke nettstedets autoritet i søkemotorers øyne.
  • Refererende trafikk: Eksterne lenker kan bringe besøkende fra andre nettsteder til ditt nettsted, noe som kan øke nettstedets trafikk.
  • Relevans: Det er viktig at eksterne lenker er relevante for innholdet på siden de peker til, da dette forbedrer brukeropplevelsen.
  • Nofollow og Dofollow: Lenker kan være «nofollow» eller «dofollow,» og dette påvirker hvordan søkemotorer følger lenkene og deres innvirkning på SEO.

Å forstå hvordan du bruker eksterne lenker riktig, er en viktig del av SEO-strategien for å forbedre synligheten og rangeringen av ditt nettsted på søkemotorresultatsider.