Faguttrykk:

File Transfer Protocol (FTP)

En forklaring på FTP og dens bruk i overføring av filer over nettverk.

File Transfer Protocol (FTP) er en standard nettverksprotokoll som brukes for overføring av filer mellom en klient og en server på et datanettverk. FTP er en pålitelig og effektiv metode for å overføre filer, og det brukes bredt for ulike formål, inkludert:

  • Filopplasting og nedlasting: FTP lar brukere laste opp filer til en server eller laste dem ned fra en server. Dette er nyttig for å dele filer over internett.
  • Nettstedspublisering: Webutviklere bruker ofte FTP til å laste opp nettsidefiler til webservere for å publisere nettsteder.
  • Dataoverføring: FTP kan også brukes til å overføre store mengder data mellom datamaskiner eller servere på et nettverk.
  • Automatisering: Automatiserte FTP-operasjoner kan konfigureres for regelmessig sikkerhetskopiering eller filsynkronisering.

FTP fungerer ved å etablere en forbindelse mellom en klient og en server, hvor klienten kan utføre operasjoner som opplasting, nedlasting, sletting og flytting av filer på serveren. Det er forskjellige FTP-klientprogrammer tilgjengelige for å utføre disse operasjonene.

FTP er en viktig teknologi for filoverføring og spiller en avgjørende rolle i datanettverk og webutvikling.