Faguttrykk:

Keyword Density

En forklaring på søkeordstetthet og dens rolle i SEO-optimalisering av nettsideinnhold.

Søkeordstetthet refererer til prosentandelen av ganger et bestemt søkeord eller frasen forekommer i forhold til det totale antallet ord på en nettside. Det er en viktig faktor i SEO-praksis for å rangere høyere i søkemotorresultatene.

Søkeordstetthet har historisk vært en viktig del av søkemotoroptimalisering (SEO), da søkemotorer tidligere brukte denne metrikken for å vurdere relevansen av en nettside for bestemte søkeord eller emner. Jo høyere søkeordstettheten var for et bestemt søkeord på en side, jo mer sannsynlig var det at siden ville rangere høyere for det søkeordet.

Imidlertid har søkemotoralgoritmer utviklet seg over tid, og søkeordstetthet alene er ikke lenger den eneste eller mest avgjørende faktoren for SEO. Moderne søkemotorer som Google bruker en rekke andre faktorer, inkludert kvaliteten på innholdet, brukeropplevelsen, lenkeprofilen og mer, for å bestemme rangeringen til en nettside.

Dette betyr at det å fokusere utelukkende på søkeordstetthet kan være ineffektivt og til og med skadelig for SEO. Overdreven bruk av nøkkelord, kjent som «keyword stuffing,» kan føre til at en nettside blir straffet av søkemotorer for å prøve å manipulere rangeringen.

I dag er det viktigere å produsere høykvalitetsinnhold som er informativt, relevant og engasjerende for målgruppen din. Å inkludere søkeord naturlig i innholdet, uten tvunget overbruk, er fortsatt viktig, men det bør gjøres på en organisk måte for å gi verdi til leserne.

Derfor bør SEO-praksis fokusere på å forstå brukernes intensjoner, tilby nyttig informasjon og skape en positiv brukeropplevelse, i stedet for å forfølge kunstige nøkkelordstetthetsmål.

Sammenfattende er søkeordstetthet en tidligere viktig faktor i SEO som har blitt mindre relevant med søkemotoralgoritmeendringer. Moderne SEO dreier seg om å tilby høykvalitetsinnhold og en god brukeropplevelse, samtidig som søkeord brukes naturlig og relevant.