Faguttrykk:

Pageview

En forklaring på sidevisning og hvordan den måler antall ganger en nettside er vist.

Pageview

En sidevisning refererer til antall ganger en nettside blir vist i en nettleser. Dette er en vanlig metrikk for nettstedstrafikk og engasjement. Hver gang en bruker laster inn eller besøker en bestemt nettside, registreres det som en sidevisning.

Pageviews er nyttige for å evaluere hvor populær og engasjerende en nettside er. Jo flere sidevisninger en nettside har, desto mer trafikk og interesse genererer den. Dette kan være viktig for nettstedeiere, markedsførere og innholdsprodusenter for å forstå nettstedets ytelse og hvilke sider som er mest besøkt.

Det er imidlertid viktig å merke seg at sidevisninger ikke nødvendigvis indikerer unike besøkende, da en enkelt bruker kan generere flere sidevisninger ved å laste inn forskjellige sider på nettstedet eller oppdatere siden flere ganger. For å få innsikt i antall unike besøkende, brukes vanligvis en annen metrikk som «unike besøkende» eller «brukersesjoner».

Pageviews er ofte en nøkkelmetrikk for nettsteder som bruker annonsering som inntektskilde, da de kan bruke sidevisninger til å beregne annonseinntekter basert på antall visninger av annonser på sidene sine.