Faguttrykk:

No-Follow Link

En oversikt over no-follow lenker og hvordan de påvirker SEO og lenkebygging.

No-Follow lenker er en viktig del av søkemotoroptimalisering (SEO) og lenkebyggingstrategier. De er HTML-attributter som kan legges til lenker på nettsider for å fortelle søkemotorer om å ignorere disse lenkene når de beregner rangeringen av en nettside i søkeresultatene. Hovedformålet med no-follow lenker er å forhindre overføring av «link juice» eller søkevurdering fra én nettside til en annen.

Hvorfor Bruke No-Follow Lenker

Det er flere grunner til at nettsider bruker no-follow lenker:

  1. Unngå Uønsket Lenking: No-follow lenker brukes ofte når en nettside ønsker å lenke til en annen nettside, men ikke ønsker å gi den offentlig anerkjennelse eller vekt i søkemotorrangeringer. Dette kan være relevant i tilfeller der lenken er betalt eller er en del av en avtale.
  2. Brukergenerert Innhold: Når nettsider tillater brukergenerert innhold, som kommentarer eller foruminnlegg, kan de bruke no-follow attributter for å forhindre spammy lenker som kan påvirke nettstedets omdømme.
  3. Lenking til Upålitelige Kilder: Hvis en nettside ønsker å lenke til en kilde som den ikke fullt ut stoler på, kan den bruke no-follow for å indikere at lenken ikke er en anbefaling, selv om den deler informasjon fra den kilden.
  4. Lenke Mangfoldighet: Søkemotorer verdsetter en naturlig variasjon av lenker, inkludert både no-follow og follow lenker. Å ha en blanding av disse typer lenker kan bidra til en sunn lenkeprofil.

Hvordan Opprette en No-Follow Lenke

For å opprette en no-follow lenke, legger du til attributten «rel=»nofollow»» i HTML-lenken. Her er et eksempel på hvordan en no-follow lenke ser ut i HTML:

	<a href="https://eksempel.com" rel="nofollow">Besøk Eksempel Nettside</a>
	

Den «rel=»nofollow»» attributten i lenkekoden indikerer til søkemotorer at de skal ignorere denne lenken når de vurderer rangeringen av målsiden.

Viktigheten av Balanse

Mens no-follow lenker er nyttige i visse situasjoner, bør nettsider fortsatt bruke follow lenker for å bygge verdifulle tilkoblinger og forbedre SEO. En balanse mellom disse to lenketypene er ofte ideell for å oppnå en sunn lenkeprofil og opprettholde nettstedets omdømme.

Det er viktig å merke seg at mens no-follow lenker kan forhindre overføring av link juice, kan søkemotorer fortsatt indeksere og følge lenken til målsiden for andre formål, som å oppdage nytt innhold.